Hoe je weg te voelen door Wellness

De Chinese traditie van acupunctuur is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde die bekend staat als T’ai Chi (de meridianen), hoewel het concept al lang bekend is in westerse culturen. Het centrale thema is Qi – de stroom van levensenergie – en het is de kwaliteit en de stroom van deze energie die belangrijk is voor het welzijn. Als zodanig zal elke acupuncturist zijn behandeling richten op een van de drie hoofdaspecten van de Chinese levensenergie: Tai Chi (de Meridianen), de zeshoekige en omkeerbare energiepatronen van het lichaam, en de subtiele maar overvloedige energiepatronen van de ruimte. De focus zal liggen op de stroom van energie door je lichaam, hoe gevoelig en ontvankelijk deze stroom is voor je gedachten, gevoelens, en de kwaliteit van je levenskracht.

In mijn laatste artikel heb ik iets uitgelegd over de energiestroom door de meridianen en hoe die ons verbindt met het fysieke lichaam en al onze gevoelens. Deze energiestroom bevat alle grondstoffen voor het creƫren van welzijn in ons leven, inclusief gezondheid, ziekte, vrede of dood. Het is immers onze emotionele levensenergie, onze levenskracht, die bepaalt wat we worden, hoe we evolueren. Het is onze emotionele levenskracht die bepaalt wie we zijn. Het is onze emotionele levenskracht die ons kwetsbaar maakt, kwetsbaarheid stelt ons in staat open te staan voor het leven, open voor de mogelijkheid van transformatie.Veel organisaties en individuele beoefenaars kunnen van mening zijn dat het hart of de levenskracht de basis of de oorzaak is van de symptomen die zij ervaren. Met andere woorden, als je niet open staat voor het leven, voor de mogelijkheid van transformatie, dan zijn je symptomen niet wat ze lijken te zijn.

Het is van vitaal belang voor je welzijn om te kunnen voelen wat het is dat je doet, wat je lichaam doet. Of je nu chronische angst hebt, chronische vermoeidheid, winderigheid, nachtelijk zweten, vaginale schimmelinfecties, sinusproblemen, prostaatproblemen, urineweginfecties, pijn boven je hart, GERD, IBS, gewichtsproblemen, bloedsuikerproblemen, artritis, eczeem, psoriasis, of constipatie, je zult weten of je functioneert binnen een staat van welzijn. Leren hoe je je weg kunt voelen door wellness is als leren afstemmen op je eigen besturingssysteem, het wellnessnetwerk van je lichaam. Als je eenmaal je weg door wellness kunt voelen, weet je hoe je het fysieke lichaam kunt corrigeren of genezen op elke manier die nodig is om je doelen te bereiken.

Lees meer:
Moxa therapie Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.